birgittar.blogg.se

En som älskar Livet!!!!!

min högtider!

Publicerad 2014-04-25 08:32:34 i Allmänt,

Efter ett långt uppehåll i blogg-skrivandet å mycket jobb så har ja funderat lite på livets gång.
Mina högtider från det ja va liten är bara ett töcken, kommer inte ihåg så mycket. varför? vet inte! kanske för att vi inte firade så mycket, inget speciellt som etsade sig fast i mitt minne el för att ja kanske inte brydde mej så mycket!!!
Ida tycker ja att det är speciellt viktigt att följa traditioner, skapa egna å bara göra det som är roligt!!!
Julen
mycket god mat som görs iordning i förväg likaså fikabröd, stjärnor å änglar som sätts upp i varje fönster, ljus å tomtar, julklappar som slås in i vackra papper med fina snören och rosetter, rim som skrivs, julkort som fixas å skickas till nära och kära.................å dessa jul-ledigheter som tillbringas tillsammans med vår familj...........mmmm det är de bästa ja vet. Att få va tillsammans, se ögon som glittrar inför varje julklapp som öppnas, skratten å den goda maten!!! Då är ja lycklig och tacksam över att få va med min kära underbara familj!!!!!
Nyår
Firades inget speciellt när ja va liten, iallfall inte va ja kommer ihåg.............nån raket kanske pappa tände, tolvslaget såg man på tv ifall man orkade vara vaken............nä inget speciellt..............
senaste åren har vi varit i Arvidsjaur å ätit gott med familjen å goa vänner, ätit gott, skjutit raketer å förundras över hur mycket pengar man egentligen bara bränner upp på raketer å ljuslyktor som man skickar upp i luften!!!! är det ett tecken på att man håller på va gammal eller? nåja mysigt är det i alla fall!!!
Påsken
när ja va liten var det ingen speciellt firande annat än man va ledig från skolan å åkte skidor el skridskor på sjön, nån kom kanske å hälsade på men ingen ja kommer ihåg.
nu har vi skapat egna traditioner som att min kusin från Umeå å hennes familj kommer upp å bor hos oss under ledigheten. Och det har på gått i många år sedan våra barn var små. Vi är ute varje dag med skotrarna i snö, sol och ibland till å med blötsnö. Det har varit helt underbart. bästa tiden på hela året!!!!!
Valborgsmässoafton
Inget när ja va liten förruton att man körde ihop en massa ris å annat brännbart gjorde en majbrasa, mina kusiner kom å vi grilla korv å när vi var stor nog fick skjuta raketer å smällare.
Här har vi sedan många år tillbaka tillbringat på scen i Abborrträsk med gruppen Bushbejbs, mycket jobb men himla så kul vi haft! att stå på scen å kliva in i en annan roll, få folk å skratta å sedan belönas med en jätte-applåd är en härlig berusning som vi lever länge på.
Midsommarafton
När man va liten packades ryggsäcken å vi åkte oftast iväg till nån älv för att fiska, koka kaffe å grilla korv. Man var ute nästan fram till midnatt å man lekte bland stenar å vatten. ibland fick man sej ett ofrivilligt dopp när man klev fel å hamna i älven.
Idag åker vi ut till nån tjärn å fiskar, äter gott, njuter av att inte myggen kommit å att kvällen/natten aldrig blir mörk utan det är ljus dygnet om. oftast är vi bara familjen men ibland följer också några vänner med.
 
När ja ser tillbaka på dessa högtider eller va man ska kalla det, så har vi skapat en egen tradition med lugn å harmoni med vår egen lilla familj, vänner å bekanta.
 
Det bästa
Jag fullkomligen älskar vintern bäst där vi tillsammans med ungarna på var sin skoter drar iväg på nån tur, hur ska ja skriva så ni förstår känslan.................att se ens barn hantera skotern i snön, vattnet, höga berg å djupa dalar å trånga passager i skogen är en fröjd för mej. Jag bara njuter till fullo!!!!!
önskar man kunde fånga dessa ögonblick å stoppa ner dom i en burk å ta fram dom då och då när man mår som sämst.
nä nu har man skrivit av sej lite å missat en del men det få komma sen.........inga bilder........nåja ...........
ha en bra dag för de ska ja ha!!!
hej å hå!!!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Birgitta

Jag älskar vintern!!!! när kylan nyper i näsan, skoterkörning, kaffekokning å min man förståss!! jajustja mina barn åxå!!!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela